Miksi yritys tarvitsee hakukoneoptimointia?

Internet-sivuston suunnittelussa on syytä miettiä sekä lukijaa että hakukonerobotteja, jotka keräävät sivustolta tietoja. Sivusto on hyvä suunnitella siten että molemmat ymmärtävät sivuston tarkoituksen ja sisällön. Hakukoneet ovat kehittyneet huimasti viime vuosien aikana, mutta ne eivät siltikään analysoi sivustoa täsmälleen kuin ihminen. Hakukoneoptimointi auttaa tehostamaan ymmärrettävyyttä, jotta hakukoneet pystyvät jakamaan osuvaa tietoa hakukoneiden käyttäjille. Hakukoneen tehtävänä on määritellä jokaisen sivuston sisältö ja miten se voisi olla hakukoneen käyttäjälle hyödyllinen.

Yleisiä kommentteja hakukoneoptimoinnista

Yleinen hakukoneoptimoinnin vastainen kommentti liittyy uskomukseen, jossa hakukoneiden ei uskota vaativan internet-sivustoiltaan ennalta-aseteltuja määrityksiä, joiden avulla ne määrittelevät sivuston sijoituksen hakukoneissaan. Samaan epäilyksen kommenttiin kuuluu maininta, jossa vähätellään hakukoneiden luotettavuutta, jos hakukoneoptimoinnin ammattilaiset pystyvät vaikuttamaan hakutuloksiin.


Entäs jos…Mietitään tilanne jossa lataan omille kotisivuillesi kuvan uudesta tuoteestasi. Sinä kuvailisit sen ulkonäköä ja ominaisuuksia kiiltäväksi, aikaa säästäväksi, tehokkaaksi ja pitkäikäiseksi. Hakukoneet koettavat määritellä millaisen kuvan sinä juuri latasit. Se ei löydä kuvasta niitä asioita jotka sinä näet. Hakukoneoptimointi on ainoa keino selittää hakukoneille kuvan sisällön. Hakukoneoptimointi muuttuukin monelle tämän esimerkin seurauksena myönteiseksi, koska sillä tavoin Google saa kuvasta hyödyllistä tietoa, jota se voi jakaa muille internetin käyttäjille.


Ymmärtämällä hakukoneoptimoinnin edut sekä rajoitukset antavat sinulle mahdollisuuden tarjota sivustosi sisältö juuri siinä muodossa, jossa lukijat ja hakukoneet sitä arvostavat. Ilman hakukoneoptimointia nettisivu voi olla näkymätön Googlelle eikä se mahdollisuus ole yhdellekään yritykselle eduksi.